Επικοινωνήστε μαζί μας

  1. Home
  2. Ενθαρρυνετε την ατομικη και ομαδικη αναπτυξη
  3. Ανθεκτικοτητα, αγχοσ και εξουθενωση

ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ

Πρόκειται για διαδραστική εκπαίδευση σε ολιγομελή ομάδα που εργάζεται ενεργά για να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το άγχος και τα συνοδά συμπτώματα. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν για τους παράγοντες που πυροδοτούν το στρες, τα σήματα του στρες και τις τεχνικές αντιμετώπισης που τους βοηθούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά το στρες. Αυτές οι τεχνικές αντλούνται από τη Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία (3ης γενιάς), τη Θετική Ψυχολογία και τη θεραπεία που εστιάζει στη λύση, ενώ βασίζονται σε εμπειρικά δεδομένα και τεκμήρια. 
Η εστίαση είναι σε συγκεκριμένες προκλήσεις από την (επαγγελματική) ζωή των συμμετεχόντων, προσφέροντας πρακτικά εργαλεία και ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους στην εργασία και στην ιδιωτική τους ζωή. Στο τέλος της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες καταρτίζουν ένα ατομικό σχέδιο δράσης για τον προσδιορισμό των δυνατών σημείων τους, αλλά και των τομέων που χρήζουν βελτίωσης. 
Ουσιαστικά η εκπαίδευση στη διαχείριση του στρες απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους με ήπια συμπτώματα στρες, οι οποίοι επιθυμούν να μάθουν να τα αντιμετωπίζουν καλύτερα.
Η εφαρμογή «Re-Boost®», για την ανίχνευση σημάτων στρες, μπορεί να προσφερθεί ως συμπλήρωμα της εκπαίδευσης.

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εκπαίδευση στη διαχείριση του στρες; Επικοινωνήστε μαζί μας. 
 

Η εκπαίδευση στη διαχείριση στρες σε μεγάλες ομάδες στοχεύει στην εκμάθηση δεξιοτήτων διαχείρισης στρες με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο.
Το μάθημα βασίζεται στις αρχές της Γνωστικής Συμπεριφορικής Θεραπείας (3ης γενιάς) και της Θετικής Ψυχολογίας. Επιπλέον, το πρόγραμμα εφαρμόζει την ψυχοεκπαιδευτική μέθοδο για μεγάλες ομάδες, ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν να απολαμβάνουν την ανωνυμία και την ασφάλεια της ομάδας. Οι γνώσεις παρουσιάζονται με ελκυστικό τρόπο, παρακάμπτοντας έτσι τους περιορισμούς της ασθενούς αλληλεπίδρασης των μεγάλων ομάδων. Στους συμμετέχοντες προσφέρονται διάφοροι πρόσθετοι πόροι (ασκήσεις, βίντεο, εφαρμογές, λίστα βιβλιογραφίας κ.λπ.) για να συνεχίσουν να μαθαίνουν για τους μηχανισμούς αντιμετώπισης του στρες μεταξύ των εκπαιδευτικών συναντήσεων αλλά και μετά την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Το πρόγραμμα αποτελείται από έξι συνεδρίες με οριοθετημένο περιεχόμενο:

•    Στρες και ανθεκτικότητα.
•    Πώς να αντιμετωπίζετε τις σωματικές ενοχλήσεις.
•    Πώς να αντιμετωπίζετε τις σκέψεις (και τα συναισθήματα) σας.
•    Πώς να αντιμετωπίζετε τη συμπεριφορά σας.
•    Εφαρμογές για τη διαχείριση του στρες και του ύπνου.
•    Εφαρμογές για την κατάθλιψη, το άγχος και τον εθισμό.

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε εργαζόμενους χωρίς ιδιαίτερο στρες ή με ήπια συμπτώματα στρες που θέλουν να οπλιστούν ενάντια στο (περισσότερο) άγχος ή στα πιο έντονα συμπτώματα.

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την εκπαίδευση για μεγάλες ομάδες; Επικοινωνήστε μαζί μας.
 

Κάθε μέρα βιώνουμε μικρές και μεγάλες προκλήσεις που μπορούν να μας θέσουν εκτός ισορροπίας. Για να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για αυτό, η εκπαίδευση της PULSO για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας βασίζεται στη θετική όψη της ανθεκτικότητας και της αφοσίωσης. To σεμινάριο εξηγεί την έννοια της «ανθεκτικότητας» και πώς να την ενισχύσουμε. Η εκπαίδευση αυτή συχνά προσφέρεται σε συνδυασμό με το διαδικτυακό μας εργαλείο Happy Care. 
Οι ακόλουθες έννοιες είναι κεντρικές για την εκπαίδευση στην ανθεκτικότητα: 

• Ζήστε με γνώμονα τους στόχους σας
• Επενδύστε σε σχέσεις
• Σκεφτείτε θετικά
• Να έχετε επίγνωση του εαυτού σας
• Ζήστε το εδώ και το τώρα
• Πάρτε τον έλεγχο της ζωής σας
• Ζήστε μια υγιή και δραστήρια ζωή 

Η εκπαίδευση απευθύνεται στους εργαζόμενους που θέλουν να καταπιαστούν ενεργά με την ενίσχυση της δικής τους ανθεκτικότητας σε ένα εμπιστευτικό περιβάλλον.

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για την προσφορά μας για την ανθεκτικότητα;  Επικοινωνήστε μαζί μας.
 

Τα στελέχη διαδραματίζουν καίριο ρόλο καθόσον επωμίζονται εν μέρει την ευθύνη για την ψυχοκοινωνική ευεξία των υφισταμένων τους. Σε αυτή την εκπαίδευση, οι συμμετέχοντες αναπτύσσουν δεξιότητες για την προώθηση της ευεξίας των υφισταμένων τους και της ομάδας τους. 
Η εκπαίδευση επικεντρώνεται στην πρόληψη, όπου οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τις βασικές προϋποθέσεις για την αύξηση της ανθεκτικότητας της ομάδας συνολικά, όπως είναι η δημιουργία ψυχολογικής ασφάλειας, η επένδυση στην αυτονομία, το ανήκειν και η επάρκεια. 
Αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση προκλήσεων και δυσκολιών σχετικά με την ευεξία. Σε αυτή την περίπτωση, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να αναγνωρίζουν σημάδια αρνητικής διάθεσης, να συμμετέχουν σε διάλογο και να επισημαίνουν γεγονότα όποτε κρίνεται απαραίτητο. 
Η εν λόγω εκπαίδευση απευθύνεται σε στελέχη με θέσεις ευθύνης που θέλουν να μάθουν πώς να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα στην ομάδα τους, αλλά και σε μεμονωμένους υφισταμένους τους.

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την προσφορά μας για την εκπαίδευση των διοικητικών στελεχών για την αναγνώριση του στρες και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας σε ομαδικό πλαίσιο;  Επικοινωνήστε μαζί μας. 
 

απλα ρωτηστε μας !

Για κάθε ερώτηση, συγκεκριμένο αίτημα ή ένα δείγμα των υπηρεσιών μας.

+