Επικοινωνήστε μαζί μας

  1. Home
  2. Καλλιεργηστε την ευεξια των εργαζομενων
  3. Ψυχοκοινωνικη συμβουλευτικη

ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Βοηθήστε τους υπαλλήλους σας να ανακτήσουν ή/και να διατηρήσουν την ψυχική τους υγεία

Οι άνθρωποι μπορούν να βρουν υποστήριξη στο πλαίσιο ενός EAP για προβλήματα που σχετίζονται με την εργασία, όπως για παράδειγμα η εξουθένωση, οι συγκρούσεις, οι αλλαγές, οι κρίσεις και η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, αλλά και με  προσωπικά προβλήματα, όπως είναι π.χ. το διαζύγιο, η κατάθλιψη και η έλλειψη αυτοπεποίθησης.
Ο στόχος της ψυχοκοινωνικής συμβουλευτικής είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να λύσουν ή να χειριστούν αυτές τις προκλήσεις.
Ως spin-off του Καθολικού Πανεπιστημίου της Leuven, η Pulso βασίζει όλες τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες της σε επαρκώς θεμελιωμένες επιστημονικές αρχές και προσεγγίσεις, όπως είναι η γνωστική συμπεριφορική θεραπεία, mindfulness και ACT, η καθοδήγηση με επίκεντρο τη λύση και η Θετική Ψυχολογία. 
Η ψυχοκοινωνική συμβουλευτική μπορεί να εξειδικευτεί ώστε να είναι πλήρως συμπληρωματική προς τις εσωτερικές και εξωτερικές παροχές του οργανισμού σας.
Επιπλέον, η Pulso επιδιώκει στενή συνεργασία με τα στελέχη σας που είναι αρμόδια για τα ψυχοκοινωνικά θέματα στην επιχείρησή σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε πώς μπορείτε να ενισχύσετε την ψυχική υγεία των εργαζομένων σας.

 

Πώς να αποτρέψετε ή να αντιμετωπίσετε το υψηλό άγχος και την εξουθένωση;

Ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από άγχος και επαγγελματική εξουθένωση αυξάνεται. Ίσως, το έχετε βιώσει και στον οργανισμό σας.
Για να υποστηρίξετε τους εργαζομένους σας απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις και ειδικά για να αποτρέψετε την επίδρασή τους στην παραγωγικότητα του ανθρώπινου δυναμικού, η Pulso προσφέρει πολλά στοχευμένα προγράμματα για την πρόληψη του άγχους και της επαγγελματικής εξουθένωσης, αλλά και για την αντιμετώπισή τους. Αυτά περιλαμβάνουν: 

 

 

Το Fit-For-Life coaching βοηθά τους εργαζομένους σας να βρουν απαντήσεις σε συγκεκριμένες προκλήσεις με διδακτικό και εξατομικευμένο τρόπο, μέσω ενός δομημένου, ατομικού και σύντομου εκπαιδευτικού μαθήματος από εξειδικευμένο επαγγελματία. Συνιστάται ως προληπτικό εργαλείο, στην αρχή μιας περιόδου άγχους ή εξάντλησης, όταν τα σημάδια άγχους δεν είναι ακόμη πολύ ανησυχητικά και οι στρεσογόνοι παράγοντες είναι αρκετά σαφείς.
Οι συνεδρίες καλύπτουν τόσο έναν ψυχοεκπαιδευτικό σκοπό όσο και μια ατομική παρακολούθηση του εργαζομένου, κάθε φορά που ο κίνδυνος εμφάνισης άγχους ή συμπτωμάτων εξουθένωσης βρίσκεται στον ορίζοντα ή τα συμπτώματα αυτά έχουν ήδη εμφανιστεί. Μέσω ενός συνδυασμού θεωρίας και ασκήσεων, ο εξειδικευμένος σύμβουλος θα καθοδηγήσει τον εργαζόμενο προς την αυτογνωσία και την αλλαγή συμπεριφοράς.
Αυτός ο τύπος καθοδήγησης μπορεί επίσης να οργανωθεί σε ομαδική μορφή.
 

Η μικτή καθοδήγηση αναφέρεται σε συνεδρίες συμβουλευτικής που υποστηρίζονται από διαδικτυακά εργαλεία. Η Pulso ενσωματώνει συγκεκριμένα διαδικτυακά εργαλεία όπως είναι το Happy Care και το Re-Boost®, με διάφορους τρόπους για να αποκτήσει ένα πιο βιώσιμο αποτέλεσμα της διαχείρισης του άγχους και της καθοδήγησης για τη διαχείριση της εξουθένωσης.
Στόχος αυτών των προγραμμάτων είναι να υποστηρίξουν τους εργαζόμενους και να τους αποτρέψουν από το να εγκαταλείψουν αυτό που κάνουν.

Υιοθετούμε μια μικτή προσέγγιση με άξονα τη βήμα προς βήμα φροντίδα, επιτρέποντας στους εργαζομένους να ελέγχουν τον εαυτό τους και να εργάζονται σε ομάδες intervision (διεποπτεία). Μπορούν να επεξεργάζονται θέματα ευεξίας στην εργασία και να επιλέγουν να συμμετάσχουν σε ατομικές συνεδρίες καθοδήγησης.

Οι συνεδρίες intervision (διεποπτεία) και η ατομική καθοδήγηση πραγματοποιούνται διαδικτυακά, τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία.
 

Σε περίπτωση εξάντλησης ή κινδύνου εξουθένωσης, η Pulso μπορεί να προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες με συγκεκριμένη προσέγγιση.  Ξεκινώντας με μια εις βάθος συνέντευξη αξιολόγησης με έναν εξειδικευμένο σύμβουλό μας, οι εργαζόμενοι μπορούν στη συνέχεια να παρακολουθήσουν μια σειρά εξειδικευμένων συνεδριών για διάφορα θέματα: υγιεινή ύπνου, χαλάρωση, διατροφή, σωματική δραστηριότητα, επαγγελματικός προσανατολισμός, κ.λπ.
Καθόλη τη διάρκεια των συνεδριών ο διαχειριστής υποθέσεων (case manager) συντονίζει τις διαδικασίες για να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες αλληλεπιδράσεις εντός αυτής της πολυδιάστατης ομάδας.

Θα θέλατε να ανακαλύψετε ποιο πρόγραμμα ταιριάζει καλύτερα για το στρες των εργαζομένων σας και τις ανάγκες πρόληψης της επαγγελματικής εξουθένωσης; Επικοινωνήστε μαζί μας

Ψάχνετε για υποστήριξη όταν ένας εργαζόμενος βρίσκεται ήδη σε αναρρωτική άδεια; Ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα επανένταξης της Pulso
 

απλα ρωτηστε μας !

Για κάθε ερώτηση, συγκεκριμένο αίτημα ή ένα δείγμα των υπηρεσιών μας.

+